Siyah Zeytin
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Herkesin severek yediği zeytin hem lezzetiyle hem de sağlığımıza sağladığı yararları ile sofralardan eksik olmuyor. Gerekli vitaminleri ve amino asitleri sağlayan zeytin sağlığımız üzerinden çeşitli faydaları bulunmaktadır. Ayrıca her yemekten önce sadece 10 zeytin yiyerek, iştahınızı% 20'ye kadar azaltabilirsiniz. Kahvaltı sofralarından eksik olmayan siyah zeytini evde kendiniz hazırlayabilirsiniz.

Ev yapımı kırma yeşil zeytin tarifini de deneyebilirsiniz.

Siyah Zeytin Tarifi İçin

Malzemeler

Siyah Zeytin

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Siyah zeytini sapları ve yapraklarından ayırıp temizleyin. Bol suyla yıkayıp süzgece alın ve suyunu süzdürün.
  2. Temiz bir örtü üzerine suyunu süzdürdüğünüz zeytinleri dökün yayın ve iyice kuruması için bekletin. İyice kuruttuğunuz zeytinleri 5 litrelik pet şişe içerisine  doldurun.
  3. Daha sonra zeytinlerin üzerine salamuralık kaya tuzunu zeytinlerin üzerine dökün.
  4. Silme 1 tatlı kaşığı toz şeker ve zeytinlerin küflenmesini engellemek için de üzüm sirkesini de ekleyip kapağını kapatın.
  5. Zeytin bidonunu yan yatırarak iyice sallayın. İlk günler günde 2-3 defa salla işlemini tekrarlayın.
  6. 1 Hafta sonra kapağını açıp havasını alın tekrar ağzını kapatın ve yine günde 2-3 defa sallama işlemine devam edin.
  7. Zeytinleriniz 2 ayın sonunda yenebilecek kıvama gelir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Pratik Yemek Tarifleri Zeytinli Tarifler

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma