Patates Topları
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kökeni Güney Amerika'ya dayanan patates; patates köftesi veya patates salatası gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Tansiyonu dengelemesiyle bilinen bu besin, yaşlanma karşıtıdır. Yüz kaslarının sıkılaşmasını sağladığı için, cilt sağlığına olumlu etkileri vardır. Haşlama, fırınlama, kızarma veya közleme olarak pişirilebilir. Malzemeleriniz hazırsa, kalabalık sofralarda ikram edebileceğiniz kızarmış patates topları nasıl yapılır gelin birlikte görelim:

1 Porsiyon Patates Topları Kaç Kaloridir?

Patates toplarının bir porsiyonu 350, bir adedi ise yaklaşık 105 kaloridir.

Patates Topları Tarifi İçin

Malzemeler

Patates Topları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve çatalla ezin. Tuz, karabiber ekleyip soğumaya bırakın.
  2. Mısır gevreğini elinizle ezerek ufalayın. Patates püresinden küçük parçalar alıp içine rendelenmiş kaşar peyniri yerleştirip yuvarlayın.
  3. Önce una, daha sonra çırpılmış yumurtaya, son olarak ufalanmış mısır gevreğine bulayarak kızgın ay çiçek yağında altın rengi oluncaya kadar kızartın. Şimdiden afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Patates toplarını, ızgara köfte ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Patateslerin kabuklarını daha kolay soyabilmek için, haşladıktan sonra soğuk suda bekletin.
  • Patateslerin çıtır olması için, mısır gevreklerini blenderden geçirin.
  • İçinin akışkan olması için, kaşar peynirini elinizle ufak parçalara ayırabilirsiniz.
  • Patates toplarının yanmaması için, kısık ateşte pişirin.

Tarif Kategorileri

Atıştırmalık Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Patatesli Tarifler Kızartma Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Öğle Yemeği Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma