Pancarlı Risotto
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pancarlı Risotto Tarifi İçin

Malzemeler

Pancarlı Risotto

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Pancarın kabuğunu soyduktan sonra üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Tencereden alıp blender yardımıyla pürüzsüz hale getirin. Tereyağını tavada eritin. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip soteleyin. Bol suyla yıkadığınız arborio pirincini ekleyip sotelemeye devam edin. Ara ara sıcak su ilave edin. Suyunu çekmeye başlayınca tekrar su ilave edin (Pirinçler yumuşamaya başladığında su eklemeyin). Pirinçler pişmeye yakın pancar püresini ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edin. Parmesan peynirinin yarısını ekleyip karıştırın. Servis tabağına alıp üzerini parmesan peyniri ile süsleyin. Servis yapın.

Dilerseniz, mantarlı risotto tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Pratik Yemek Tarifleri Pilav ve Makarna Tarifleri Pilav Tarifleri Vejetaryen Yemekleri İtalyan Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma