Midye Tava
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ayıklanmış midyelerin soslanıp kızartılmasıyla hazırlanan midye tava, genellikle yemeklerin yanında meze olarak servis edilir. Dış kısmının çıtır çıtır olması için maden suyu ile harmanlanır. Özellikle Akdeniz ve Ege Bölgesi'nde sık sık tüketilir. Belçika ve Fransa'da patatesle karıştırılarak sunulur. Malzemeleriniz hazırsa, İstanbul usulü midye tava nasıl yapılır birlikte görelim.

Dilerseniz, ev yapımı midye dolma tarifini de deneyebilirsiniz.

Midye Tava Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Sos için

Midye Tava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Midyeleri yıkayın. 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı karbonatı bir kapta karıştırın. Unu bir kaba alın.
  2. Sıvıyağı derin bir tencerede kızdırın. Midyeleri tahta çubuklara dizin. Karbonatlı suya batırıp çıkarın sonra una bulayın. 
  3. Kızdırılmış yağa atıp kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin
  4. Midye sosu olarak tarator sos kullanabilirsiniz. Tarator sosu hazırlamak için, sarımsakları soyun. 
  5. 4 dilim bayat ekmek içi, yarım su bardağı çekilmiş ceviz, sarımsak, tuz ve zeytinyağını robotta ezin. Sos kasesine alın.
  6. Midyeleri servis tabağına alın. Yanında tarator sosla sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Midye tavayı, baharatlı patates kızartması ile birlikte servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Pratik Yemek Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Meze Tarifleri Atıştırmalık Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma