Mercimek Kraker
Selin Hıdır
832 Tarif       0 Takipçi
Mercimek Kraker
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sağlıklı atıştırmalık sevenler için harika bir seçenek olan mercimek kraker tarifi, hem pratikliği hem de besleyici içeriğiyle öne çıkıyor. Glutensiz beslenenlerin favorisi olmaya aday bu nefis mercimek kraker tarifi, farklı soslarla ve baharatlarla zenginleştirilerek her öğüne yakışacak çıtırlıkta bir lezzet sunuyor. Peki; mercimek kraker nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri... 

Çekirdekli Kraker tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon mercimek kraker kaç kaloridir?

Bir porsiyon mercimek kraker 120 kaloridir.

Mercimek Kraker Tarifi İçin

Malzemeler

Mercimek Kraker

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mercimeği yıkayıp 2 su bardağı suyla yumuşayana kadar haşlayın. Suyu tamamen çekip püre kıvamına gelmeli.
  2. Mercimek soğuduktan sonra bir kaba alın.
  3. Zeytinyağı, tuz, baharatlar ve tohumları mercimeğe ekleyin, iyice karıştırın.
  4. Yağlı kağıt serili tepsiye karışımı çok ince olmayacak şekilde spatulayla yayın ve üzerine susam ve biberiye serpiştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25–30 dakika pişirin. Fırına göre süre değişebilir; kenarları sertleşip yüzeyi kuruduğunda fırından alın.
  6. Fırından çıkınca sıcakken bıçakla veya spatula yardımıyla kraker boyutlarında kesin. Soğuyunca kıtır bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Mercimek krakeri; yoğurtlu dip soslar, humus, guacamole ya da avokado ezmesi ile harika bir uyum sağlar.
  • Peynir tabağına sağlıklı bir eşlikçi olarak ekleyebilir veya ara öğünlerde tek başına tüketebilirsiniz.
  • Hafif bir akşam yemeği için yeşil salata ile birlikte sunabilirsiniz.
  • Dayanıklı yapısı sayesinde kolay taşınır, sağlıklı atıştırmalık alternatifi sunar.
  Püf Noktası
  • Mercimeği fazla su ile haşlamayın kıvamın yoğun olması için suyu tamamen çektirmeye dikkat edin. Eğer fazla sulu kalırsa, krakerler çıtır olmaz.
  • İnce ama çok ince olmayan bir tabaka halinde yayın çok kalın olursa içi yumuşak kalabilir, çok ince olursa yanabilir.
  • Yağlı kağıt kullanın karışım yapışkan olduğu için pişirme kağıdı kullanmak temizlik ve çıkarma açısından kolaylık sağlar.
  • Baharatları damak zevkinize göre ayarlayın sarımsak tozu, biberiye veya pul biber gibi baharatlarla aromayı zenginleştirebilirsiniz.
  • Soğuyunca saklayın krakerler tamamen soğuduktan sonra hava almayan cam bir kavanozda 4–5 gün boyunca çıtırlığını korur.

Tarif Kategorileri

Atıştırmalık Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Tuzlu Kurabiye Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kahvaltılık Domates Tava
Mantarlı Kıymalı İçli Köfte
Kabak Spagetti
Tavuklu Teriyaki Donburi
Ev Yapımı Sucuk
Ton Balıklı Ekmek Üstü