Mayasız Yulaf Unundan Bükme
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İzmir tulum peyniri ve yulaf unu ile hazırlanan bükme, gözlemeye benzer şekilde hazırlanır. İç harcında peynire ek olarak pastırma da kullanılır. Yoğurt ve fesleğen eşliğinde servis edilir. 

Kahvaltılarınıza çok yakışacak mayasız poğaça tarifine de göz atın.

Mayasız Yulaf Unundan Bükme Tarifi İçin

Malzemeler

Servis için

Mayasız Yulaf Unundan Bükme

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ilık suda şekeri eritip, yoğurma kabına alın. Yoğurt, tuz ve unu ilave edip yoğurun. Hamurun kıvam alması için 30 dakika dinlendirin.
  2. İç harcı için soğanları hafifçe kavurun. Üzerine peynir, pastırma, kuru domates, kekik ve zeytinyağı ilave ederek harcı tamamlayın. 
  3. Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparıp pasta tabağı büyüklüğünde ince açın. 
  4. Açtığınız hamurun yarısına hazırladığınız iç harçtan yayın ve diğer yarısını üzerine kapatıp kenarlarını bastırın. Orta ateşte, yanmaz tavada her iki tarafı kızarıncaya kadar pişirin.
  5. Yoğurdu hafifçe çırpın ve ince kıyılmış taze fesleğenleri ekleyip karıştırın. Pişirdiğiniz sıcak bükmelerin yanında servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri Öğle Yemeği Yulaflı Tarifler Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma