Mantar Turşusu
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mantar Turşusu Tarifi İçin

Malzemeler

Mantar Turşusu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mantarları bol suda yıkayın. İçine 3 yemek kaşığı sirke eklediğiniz bol suda pişirin.
  2. Temiz bir kavanozun dibine karanfilleri, karabiberleri ve iki adet defne yaprağını aktarın.
  3. Üzerine mantarları sıkıca yerleştirin. Üzerini defne yaprağı ile kapatın.
  4. Salamurası için, kavanoza aktaracağınız suyun 3/1'i kadar sirke, tuz ve suyu bir kapta ısıtın.
  5. Tuzun erimesini sağlayın. Soğuduktan sonra kavanoza aktarıp kapağını sıkıca kapatın. Turşunuz bir gün sonra yenmeye hazırdır.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Mantarlı Tarifler Pratik Yemek Tarifleri Turşu Tarifleri Konserve Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma