Mandalina Kabuğu Reçeli
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Acılığı alınmış mandalina kabuklarıyla hazırlanan bu reçel, kahvaltı sofralarınıza enfes bir aroma katacak.

Mandalina Kabuğu Reçeli Tarifi İçin

Malzemeler

Mandalina Kabuğu Reçeli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mandalinaların kabuklarını soyun ve beyaz kısımlarını nazikçe temizleyin. 
  2. Kabukları şeritler halinde kesin. Ardından bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. 
  3. Kaynatın ve süzün. Bu işlemi acılığını tamamen giderene kadar 2-3 kez tekrarlayın. Başka bir tencerede su ve şekeri kaynatın. 
  4. Şeker tamamen eridikten sonra haşlanmış mandalina kabuklarını ekleyin. Kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika pişirin. 
  5. Kıvam almaya başladığında limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. 
  6. Reçeli ocaktan alıp soğumaya bırakın. 
  7. Soğuduktan sonra kavanoza aktarın. 
  8. Kahvaltılarda ya da tatlılarınızda kullanarak servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Reçel Tarifleri

Benzer Tarifler

Tencerede Lazanya Tarifi
Etli Karnabahar Yemeği Tarifi
Mantar Dolması Tarifi
Soğanlama Tarifi
Air Fryer’da Simit Tost Tarifi
Lavaş Cipsi Tarifi