Kurutulmuş Maydanoz Ve Dereotu
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Maydanoz ve dereotunu kurutup kışın dilediğiniz gibi yemeklerin içerisinde kullanabilirsiniz. A ve C vitaminleri bakımından zengin olan maydanoz, göz sağlığını korur. Aynı zamanda tansiyonu düşürdüğü için, yemeklerin içinde kullanılması önerilir. Sindirim sistemine iyi gelen dereotu ise, uyku problemlerini çözerek metabolizmayı hızlandırır. Gaz sorunlarını giderir ve anne sütünü arttırır. Peki, kurutulmuş maydanoz ve dereotu nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, kışlık olarak hazırlayabileceğiniz kurutulmuş maydanoz ve dereotu tarifine başlayabiliriz.

Maydanozlu pirinç salatası ve dereotu çorbası tarifine göz atmayı unutmayın.

Kurutulmuş Maydanoz Ve Dereotu Tarifi İçin

Malzemeler

500 ml’lik Kavanoz için 

Kurutulmuş Maydanoz Ve Dereotu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Maydanoz ve dereotunu yaprak yaprak ayırın. Yıkadıktan sonra sebze kurutucusu ile iyice kurulayın.
  2. Daha sonra kağıt bir havlu ile nemini alın ve temiz büyük bir bezin üzerine serin. Arada bir havalandırarak iyice kuruyana kadar birkaç gün kadar bekletin. 

AKLINIZDA BULUNSUN! 

  1. Bazı şehirlerde nem oranı yüksektir. Bu yüzden yaz aylarının taze maydanoz ve dereotunu kurutmak istiyorsanız maydanoz ve dereotunu iyice yıkayıp kuruladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  2. 160 dereceye ayarlı fırında kurutun. Daha sonra elinizde iyice ufalayıp kavanoza aktarabilirsiniz.
  3. Taze fesleğen, reyhan, biberiye, taze kekik gibi otları da bu şekilde kurutabilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sebze Tarifleri Sos Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma