Kremalı Mantarlı Ege Çipurası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kremalı Mantarlı Ege Çipurası Tarifi İçin

Malzemeler

Kremalı Mantarlı Ege Çipurası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin dondurucudan 1 paket Ege çipurayı çıkarın. Paketin üzerinde yazan pişirme önerisine göre pişirin.
  2. Mantarı çok az akan suyun altında yıkadıktan sonra ince olmayacak şekilde dilimleyin. Zeytinyağını tavada ısıtın.
  3. Doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Mantarları ve limon suyunu ilave edip 5-6 dakika orta ateşte soteleyin.
  4. Kremayı, tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırın. Bir taşım kaynattıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın.
  5. Servis tabağına alın. Üzerine Ege çipurayı alıp servis yapın. Afiyet olsun.

Yemeklerin içerisinde sık sık yer verilen krema ve mantar ile hazırlayabileceğiniz kremalı mantar çorbası tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Balık Yemekleri Farklı Et Yemekleri Yöresel Tarifler Ege Mutfağı Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma