Karışık Turşu
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Karışık Turşu Tarifi İçin

Malzemeler

Salamurası için

Karışık Turşu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Salamurası için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Kereviz sapı dışındaki tüm sebzeleri aynı boyda olacak şekilde kesin.
  2. Kavanozun alt kısmına nohutları serpin. Doğradığınız sebzeleri elinizle sıkıştırarak kavanozun içine yerleştirin.
  3. Üzerine salamura suyunu dökün, kereviz sapı ile üzerini tamamen kapatacak şekilde yerleştirin. Kapağını sıkıca kapatıp 15 gün güneş görmeyen serin bir yerde bekletin.

Yemeklerin yanında sunabileceğiniz nefis acı biber turşusu tarifine de mutlaka göz atın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Turşu Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Konserve Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma