Kamkat (Kumkuat) Reçeli
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Turunçgil ailesinin en ufak meyvelerinden olan kumkuatın rengi portakala, boyu ise limona benzer. Bağışıklığı güçlendiren, kolesterolü düşüren ve sindirim sistemini düzenleyen kamkat, hem sade bir şekilde tüketilir, hem de tatlı yapımında kullanılabilir. Kokusu ve tadıyla çok sevilen kamkat meyvesini, bu kez reçel yapımında kullandık. Malzemeler hazırsa, kahvaltı sofralarına renk katacak kamkat reçeli tarifine geçebiliriz.

Reçel yaparken dikkat edilmesi gerekenler yazımıza göz atmayı unutmayın. Alternatif olarak kavun kabuğu reçeli ve patlıcan reçeli tarifini de deneyebilirsiniz.

Kamkat (Kumkuat) Reçeli Tarifi İçin

Malzemeler

Kamkat (Kumkuat) Reçeli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle kamkatların sap kısımlarını ayırın ve tencereye alın.
  2. İçerisine 2 bardak su ekleyin. 2-3 saatte bir suyunu değiştirin ve yarım gün boyunca bu suda bekletin.
  3. Hafifçe yumuşamaya başlayan kamkatları ikiye bölün ve içindeki çekirdekleri çıkartın.
  4. Dilerseniz 2 parçaya bölebilir veya daha küçük dilimler halinde kesebilirsiniz.
  5. Temizlenmiş kamkatları tekrar tencereye alın. Üzerine toz şeker ekleyin ve kapağını kapatın. Bu şekilde ertesi sabaha kadar bekletin.
  6. Ertesi sabah üzerine 1,5 bardak su ekleyin ve kıvam alana kadar kaynatın.
  7. Kaynamaya başladığında 1 yemek kaşığı limon suyu ilave edin ve karıştırın.
  8. Kıvam aldığında oda sıcaklığında ılıtın. Ilıyan reçeli kavanozlara doldurun. Kapağını kapatarak ters çevirin.
  9. Hazırladığınız reçelleri buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Konserve Tarifleri Reçel Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma