Havuç Köftesi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Havuç Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Havuç Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Havuçları yıkayıp temizleyin. Hafifçe haşlayın. Yumuşayınca suyunu süzün ve çatalla ezerek püre haline getirin. Yağı tencerede eritip unu ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Ocaktan alın ve soğumaya yakın havuç püresi, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, kimyon, tuz, karabiber ve 1 yumurta ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp una bulayın. Elinizde yuvarlak biçimde şekillendirin. Ayçiçeği yağını tavaya alıp iyice ısıtın. Köfteleri bu yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağının çekilmesini sağlayın. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Kabak köftesi tarifini de notlarınıza ekleyin.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Vejetaryen Yemekleri Sebzeli Köfte Tarifleri Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma