Ev yapımı tarhana tarifi sayesinde hem geleneksel tatları koruyabilir hem de sofralarınıza doğal ve sağlıklı bir lezzet ekleyebilirsiniz. Özellikle kış aylarında, sıcacık çorbaların vazgeçilmezi olan tarhana, ev yapımı olduğunda hem katkısız hem de vitamin dolu olur. Bu ev yapımı tarhana tarifi ile adım adım hazırlayarak, mevsim sebzeleri ve doğal malzemelerle zenginleştirilmiş enfes bir tarhana elde etmek mümkün. Hem kolay hem de pratik olan bu tarif, ailenizin favori kış yemekleri arasında hızla yerini alacak. Kendi ellerinizle hazırladığınız tarhananın tadı ve kokusu ise bambaşka olacak. Peki; ev yapımı tarhana nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Sarımsaklı Tarhana Çorbası tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon ev yapımı tarhana kaç kaloridir?
Bir porsiyon ev yapımı tarhana 100 kaloridir.
Domates Alternatifleri:
Kırmızı Biber Alternatifleri:
Soğan Alternatifleri:
Nohut Alternatifleri:
Yoğurt Alternatifleri:
Tuz Alternatifleri:
Maydanoz ve Nane Alternatifleri:
Un Alternatifleri: