Fermente lezzetlerin baş tacı olan turşular, sofralara hem renk hem de iştah açan tatlar katar. Özellikle yaz sonunda bolca bulunan taptaze sivri biber, domates ve sarımsakla hazırlanan domates soslu biber turşusu tarifi, hem kahvaltılık hem de yemek yanına lezzetli bir eşlikçidir. Elma sirkesi ve zeytinyağı ile tat dengesi sağlanan, hafif pişirme yöntemiyle hazırlanan domates soslu biber turşusu tarifi, birkaç gün içinde olgunlaşarak pratik ve nefis bir meze olarak sofralara konuk olur. Gıda koruma yöntemlerinin geleneksel ve lezzetli hali olan bu tarif, kış boyu iştah kabartır. Peki; domates soslu biber turşusu nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
10 Dakikada Yağlı Biber Turşusu tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon domates soslu biber turşusu kaç kaloridir?
Bir porsiyon domates soslu biber turşusu 60 kaloridir.