Domates Püresi Konservesi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kolayca yapacağınız kışlık domates püresi konservesi ile karşınızdayız. Yaz aylarının sonlarına doğru kışlıklar hazırlanmaya başlanır. Bunların içinde en sevilen kışlık ise domates konservesidir. Yemeklerin içerisinde kullanılan domates, püre haline getirildikten sonra kavanozlarda muhafaza edilir. Buzdolabında bekletilen kavanozlar hem kahvaltılarda, hem de yemek yapımında kullanılabilir. Malzemeleriniz hazırsa, kışlık domates püresi konservesi yapımı için tarife geçebiliriz.

Alternatif olarak acılı kahvaltılık sos ve taze fasulye konservesini deneyebilirsiniz.

Domates Püresi Konservesi Tarifi İçin

Malzemeler

4 Litrelik kavanoz için 

Domates Püresi Konservesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Domatesleri yıkayın ve karbonatlı suda 10 dakika beklettikten sonra süzün. 
  2. Süzmüş olduğunuz domatesleri iri iri doğrayıp mutfak robotunda püre haline getirdikten sonra büyük boy bir tencereye aktarın.
  3. Orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika pişirin. En son tuzunu ve zeytinyağını ilave edip birkaç taşım daha kaynatın. 
  4. Ocaktan alın ve sterilize edilmiş kavanozların içine sıcakken aktarın.
  5. Kapağını sıkıca kapattıktan sonra ters çevirip bir gün boyunca bekletin ki, kavanozun kapağını sıkıca kapatıp kapatmadığınızdan emin olun. Afiyet olsun.

Domates Püresi Konservesinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte olgun ve sulu domatesler kullanın.
  2. İsteğe göre biber de ilave edebilirsiniz.
  3. Domates püresi konservesini kış aylarında makarnalarda ve sulu yemeklerde, domates çorbasında ve menemen yapımında keyifle  kullanabilirsiniz.
  4. Kapağını açtıktan sonra 3-4 gün içinde tüketin.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Domatesli Tarifler Sos Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Konserve Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma