Boşnak Turşusu Soka (Kaymaklı Biber Turşusu)
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Boşnak Turşusu Soka (Kaymaklı Biber Turşusu) Tarifi İçin

Malzemeler

Boşnak Turşusu Soka (Kaymaklı Biber Turşusu)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Boşnak biberlerinin çekirdeklerini çıkarıp iyice yıkayın ve içlerini bolca tuzlayıp büyük bir tepsiye dizin. Bir gece bu şekilde bekletin. 
  2. Biberler hazır olduktan sonra bir karıştırma kabında beyaz peyniri çatalla ezin ve kaymakla karıştırın. 
  3. Tuzlu bekletilen biberlerin içinde biriken suyu boşaltıp içlerini kaymaklı peynirle doldurun. Doldurduğunuz biberleri temiz cam kavanozlara sık olacak şekilde yerleştirin. Üzerlerine çıkacak kadar süt ekleyin (İsterseniz biberleri dörde bölüp kaymaklı peynirle harmanlayarak da kavanoza doldurabilirsiniz). Kavanozların ağzını önce streç film ile kaplayın, sonra kapaklarını sıkıca kapatın. Buzdolabına kaldırın ve 20-25 gün beklettikten sonra servis yapmak üzere temiz bir kaşıkla çıkarın. Tekrar kapağını sıkıca kapatıp buzdolabında muhafaza edin. Afiyet olsun.

Dilerseniz, ev yapımı közlenmiş biber turşusunu da notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Turşu Tarifleri Konserve Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma