Beşamelli Sebze
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Beşamelli Sebze Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Beşamel sos için

Beşamelli Sebze

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle


Pratik yemek tarifleri arasında iyi bir seçim.

Karnabahar ve brokoliyi çiçek çiçek ayırın. Havuçları temizleyip verev şeklinde kesin. Sarımsakları soyup incecik dilimleyin. Geniş bir tencerede sirke ve sarımsak ilave edilmiş 1 su bardağı suyu kaynatın. Sebzeleri içine atıp tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 5 dakika kadar haşlayın. Süzüp bir kenarda bekletin.

Beşamel sos için derin bir sos tavasında margarini eritin. Unu ekleyip topaklaşmadan sürekli karıştırın. Azar azar süt ilave ederek muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin. Bir taşım kaynatıp rendelenmiş kaşarpeynirini ilave edin. Ocaktan alın.

Sebzeleri ısıya dayanıklı bir kaba yayıp üzerine sarımsakları serpiştirin. Sosu üzerine gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma