Balkabaklı Risotto
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Risotto, İtalya'da sık sık tüketilen bir pilav çeşididir. Genellikle mantar, patates ve balkabağı gibi farklı sebzelerle hazırlanır. Hazırsanız, balkabaklı risotto tarifine başlayalım.

Balkabaklı Risotto Tarifi İçin

Malzemeler

Balkabaklı Risotto

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile birlikte bir pilav tenceresine alın. Sürekli karıştırarak pirinci kavurun.
  2. Sirkeyi ekleyip karıştırmaya devam edin. 5 dakika sonra içine sebze suyu ilave edin. Bal kabağı püresi ile rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin.
  3. 15 dakika boyunca kavurduktan sonra tereyağını ekleyip hızlıca karıştırmaya devam edin.
  4. Birkaç dakika sonra da rendelenmiş parmesan peynirini ve kıyılmış dereotunu ilave edip harmanlayın. Bekletmeden sıcak servis yapın. 

Farklı bir tat için, mantarlı risotto tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

İtalyan Mutfağı Yemekleri Pilav ve Makarna Tarifleri Pilav Tarifleri Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma