Antep Fıstıklı Şeftali Reçeli
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Antep Fıstıklı Şeftali Reçeli Tarifi İçin

Malzemeler

Antep Fıstıklı Şeftali Reçeli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyun. Küp şeklinde kesin. Şeftalileri tencereye alın. Şekeri ilave edin. Bir gün boyunca bu şekilde bekletin. Ertesi gün yüksek ateşte bir taşım kaynatın. Ateşi kısın, şeftaliler yumuşayıncaya kadar 10 dakika pişirin. En son limon suyu, bütün Antep fıstığı içini ve tereyağını ekleyin. Tencereyi ocaktan alın. Ilınmaya bırakın. Reçeli cam kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatın. Serin ve kuru bir ortamda muhafaza edin. Afiyet olsun.

Leziz şeftali reçeli tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma