Acuka
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kafkas mutfağına özgü bir lezzet olan acuka, Azeriler, Tatarlar ve Gürcüler tarafından da tüketilir. 'Muhammara' adıyla bilinen bu besin; hem kahvaltı sofralarında, hem de ana yemeklerin yanında meze olarak sunulur. İştah açıcı özelliğinin yanı sıra baş ve karın ağrısına da iyi gelir. Ölçülü bir şekilde tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle bilinir. Acuka nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, acuka tarifine geçelim.

1 Porsiyon Acuka Kaç Kaloridir?

Potasyum bakımından zengin olan acukanın bir porsiyonu, yaklaşık 300 kaloridir. Mide problemi yaşayanların küçük porsiyonlar tüketmesi önerilir.

Acuka Tarifi İçin

Malzemeler

Acuka

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak zeytinyağını tavada ısıtın. Üzerine domates ve biber salçasını ilave edip kavurun.
  2. Kavrulan karışımı ocaktan almadan kısa bir süre önce ezilmiş sarımsakları da ekleyerek karıştırın.
  3. Tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alıp kaşık yardımıyla ezdikten sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
  4. Dinlenen acukayı kavanozlara doldurup serin bir yerde saklayın. Şimdiden afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Acukayı, kahvaltıda sunulan sebzeli krep tarifi ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Acuka da kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir.
  • Domates salçası yerine, rendelenmiş taze domates de kullanabilirsiniz.
  • Çıtırlığını arttırmak için, bayat ekmek ilave edin.
  • Acukayı saklamak için hava geçirmeyen kavanozlar kullanın. Bu sayede kullanım ömrünü uzatabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Pratik Yemek Tarifleri Meze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma