Tavuklu Saray Pilavı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kayseri mutfağına özgü bir yemek olan saray pilavının ana malzemeleri tavuk, pirinç ve bademdir. İsteğe göre havuç ve nar gibi malzemelerle zenginleştirilir. Bazı yörelerde tavuk yerine kuşbaşı et ile birlikte sunulur. Yanında mutlaka ayran ve turşu servis edilir. Peki, tavuklu saray pilavı nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, tavuklu saray pilavı tarifi için kolları sıvayalım.

Alternatif olarak firik pilavı, Çin pilavı ve ciğerli iç pilav tarifine de göz atın.

Tavuklu Saray Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuklu Saray Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak pirinci bol su ile yıkayın ve suyunu süzün.
  2. Bademleri sıcak su içerisinde 10 dakika bekletin. Ardından kabuklarını soyun.
  3. Tavuk etini sotelik doğrayın. Pilav tenceresine sıvı yağ dökün.
  4. Kabukları soyulmuş bademleri sıvıyağa ekleyin.
  5. Bademler pembeleşmeye başladığında tavukları da içine ekleyin ve soteleyin.
  6. Tavuklar renk değiştirmeye başladığında karabiber, bal ve kuru üzümü tencereye alarak karıştırın.
  7. Farklı bir tencerede tereyağını eritin. Yıkadığınız pirinçleri içerisine ekleyin.
  8. Pirinci kavurduktan sonra üzerine sıcak su ilave edin.
  9. 1 adet kesme şekeri de ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın.
  10. Pilav suyunu çektikten sonra, hazırladığınız tavuklu bademli harcı üzerine ekleyin.
  11. Daha sonra rendelenmiş havuç ve nar taneleri ile tatlandırın.
  12. Tavuklu saray pilavını, kıl biber turşusu ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Pilav Tarifleri Tavuk Yemekleri Akşam Yemeği Kuruyemişli Tarifler Osmanlı Mutfağı Yöresel Tarifler Kayseri Mutfağı

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav