Sirkeli Pilav
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Erzurum mutfağından mutlaka denemeniz gereken bir pilav tarifi ile karşınızdayız. Bulgur ve yeşil mercimek karışımından oluşan bu pilav, sirke ile lezzetlendirilir. Malzemeler hazırsa, Erzurum usulü sirkeli pilav tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için yöresel pilav tariflerine göz atın.

Sirkeli Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Sirkeli Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mercimeği birkaç saat kadar suda bekletin. Daha sonra suyunu süzün, tencereye aktarın. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edip 15 dakika haşlayın.
  2. Haşladığınız mercimeğin siyah suyunu süzün.
  3. Mercimeğin üzerine 4 bardak su ilave edin. 10 dakika sonra bulguru ve tuzunu ekleyin. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. Suyunu çekene dek pişirin.
  4. Ayrı bir tavada tereyağını eritip ince kıyılmış soğanları ve iki tutam kadar tuzu ekleyerek karamelize olana kadar kavurun.
  5. Bulgur suyunu çekince ocaktan alın. Üzerine kavurduğunuz soğanı ve sirkeyi ekleyin. Karıştırıp servis yapın.
  Servis Önerisi

Et yemeklerinin yanında servis edilir. 

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Doğu Anadolu Yemekleri Yöresel Tarifler Bakliyat Tarifleri Pilav Tarifleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav