Sebzeli Karabuğday Pilavı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sebzeli Karabuğday Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Sebzeli Karabuğday Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Karabuğdayları yıkayıp suyunu süzdürün. Bir tencerenin içerisine 2 yemek kaşığı kadar tuzlu Tereyağı’nı alıp eritin ve karabuğdayları aktarın. Birkaç dakika kavurun. Üzerine tuz, karabiber ve su ilave edin. Orta ateşte suyunu çekip, karabuğdaylar yumuşayana kadar pişirin. İyice piştiğinde ocaktan alın ve demlenmeye bırakın.
  2. Havucun kabuklarını soyun ve minik küpler halinde doğrayın. Sivri biber ve kırmızı kapya biberi ince doğrayın. Mantarları da ince ince dilimleyin. Sarımsakların kabuklarını soyup ezin. Bir tavanın içerisine 1 yemek kaşığı kadar tuzlu Tereyağı’nı alın ve üzerine havucu, sarımsakları ve biberleri ekleyerek sotelemeye başlayın. Ardından üzerine mantarları alın. Havuç yumuşayıp, tüm sebzeler iyice piştiğinde ocaktan alın. Demlenen karabuğdayların üzerine sebzeleri ekleyin ve karıştırıp servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Vejetaryen Yemekleri Pilav Tarifleri Diyet Yemekleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav