Jambalaya
Jambalaya
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Jambalaya, pirinç temelli bir yemektir. İçerisine deniz mahsulleri, tavuk, et gibi ürünlerin birleşimi ile oluşur. Görüntü ve içerik olarak İspanyolların paella yemeği ile benzerlik gösterir. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız jambalaya tarifinin detayları aşağıda. 

Jambalaya Tarifi İçin

Malzemeler

Jambalaya

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tencereye zeytinyağı ve tereyağını alınır, sosisler 5 dakika pişirilir. Ardından paprika, kimyon, pul biber ve soğan eklenerek kavrulur.
  2. Patates, domates, biberler, taze soğan, defne yaprağı ve tuz eklenerek harmanlanır. 
  3. Pirinç ilave edilir. Bütün malzeme ile karıştırılır. Tavuk suyu ve normal su ekleyerek pişmeye bırakılır. 
  4. Pişmesine yaklaşık 10 dakika kala karidesleri ekleyerek karıştırın. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Pilav Tarifleri Fransız Mutfağı MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Mantarlı Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi
Tel Şehriye Pilavı Tarifi
Sade Bulgur Pilavı Tarifi
Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi
Pilavın En Doğal Hali: Siyez Bulguru Pilavı Tarifi
Domatesli Pilav Tarifi