Dane-İ Sarı
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dane-i Sarı, Osmanlı döneminden bu günlere kadar gelen safranlı, nohutlu bir pilavdır. Dane-i sarı yapımında yasemin pirinci ve haşlanmış nohut kullanılır. Aroma katmak için gül suyu ilave edilir. Ayrıca rengi, safran ile değiştirilir. Malzemeler hazırsa, Osmanlı mutfağından nefis dane-i sarı tarifine geçebiliriz.

Osmanlı pilavı ve Türkmen pilavı tarifini de deneyin.

Dane-İ Sarı Tarifi İçin

Malzemeler

Dane-İ Sarı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yağların tamamını tencereye alarak eritin. 
  2. Pirinçleri yıkayıp suyunu süzün 6-7 dakika pirinçte kavurun. 
  3. Yarısını başka bir tencereye alarak kalan tenceredeki pirinçlerin üzerine nohut eklenir.
  4. Tuz ve karabiber eklendikten sonra su koyularak pilav pişirilir.
  5. Bir cezvede safran, gülsuyu ve kalan yarısına yetecek kadar su kaynatılır. 
  6. Ayrılan pirinçlerin üzerine dökülerek pilav olması için pişmeye bırakılır. 
  7. Pişen pilavlar altta beyaz renkli pilav ve nohutlar olacak şekilde koyulur. 
  8. Üst kısmına safrandan dolayı rengi değişmiş pilav eklenerek servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Osmanlı Mutfağı Pilav Tarifleri Bakliyat Tarifleri

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav