Yörük Bohçası
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yörük Bohçası Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Yörük Bohçası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Soğanı ufak doğrayıp zeytinyağında kavurun. Kabukları soyulup ufak doğranmış domatesleri ilave edip karıştırın. İnce uzun çubuklar şeklinde doğranmış kabakları da ekleyip pişirin. Pişen kabaklı malzemeye bulgur ve bir miktar su ilave edin. Baharatları ekleyin ve suyu çekinceye kadar pişirin. Hamur malzemelerinin tamamını karıştırıp yoğurun. Kabarması için 20 dakika bekletin. 25–30 cm çapında bir fırın tepsisini iyice yağlayın. Mayalanan hamuru oklavayla açıp tepsiye yayın. Üzerine kabaklı pilavı aktarın. Yufkanın sarkan kısımlarını bohça şeklinde pilavın üzerine kapatın. Yufkalı pilavı 175 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Üzeri kızaran yufkalı pilavını servis tabağına ters çevirip yerleştirin. Dilimleyip servis yapın.

Not: Yörük bohçasını dilerseniz küçük kaseler içinde porsiyonluk olarak da hazırlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Bakliyat Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Fırın Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)
Orechiette con gamberi (karidesli orecchiette)
Spaghetti alla bolognese