Uşak Tarhanalı Anneanne Eriştesi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Uşak Tarhanalı Anneanne Eriştesi Tarifi İçin

Malzemeler

Uşak Tarhanalı Anneanne Eriştesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pilav tenceresini ısıttıktan sonra yağları ekleyip kızdırın. Tarhana ve sarımsağı ilave edip kavurun. Pazı yapraklarını da ekleyip hafifçe çevirin, erişteyi ekleyip bir süre daha çevirin. İrice dövülmüş cevizleri ekleyin.
  2. Üzerini bir parmak geçecek şekilde pilav pişirir gibi sıcak su iIave ederek kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp demlenmeye bırakın. Ilındıktan sonra ince kıyılmış ceviz ve taze soğanları ilave edip iyice karıştırın. Üzerine keş peynirini rendeleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Peynirli Tarifler Öğle Yemeği Vejetaryen Yemekleri Makarna Tarifleri Ege Mutfağı Yemekleri Pilav ve Makarna Tarifleri

Benzer Tarifler

Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)
Orechiette con gamberi (karidesli orecchiette)
Spaghetti alla bolognese