Sucuklu, Karnabaharlı Fırın Makarna
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sucuklu, Karnabaharlı Fırın Makarna Tarifi İçin

Malzemeler

Sucuklu, Karnabaharlı Fırın Makarna

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Makarnayı haşlayın. İki yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Karnabaharı minik çiçeklere ayırıp yıkayın. Tencereye su ekleyip kaynamaya bırakın. Karnabaharları ve limon suyunu ekleyip dişe gelecek şekilde haşlayın. Suyunu süzün. Tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Üzerine küp şeklinde doğradığınız sucukları ve kırmızıbiberleri ilave edip sotelemeye devam edin. Son olarak karnabaharları, tuzu ve karabiberi ekleyip 1-2 dakika daha pişirin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Makarnayı derin bir kapta 3 çırpılmış yumurta ve yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ile harmanlayın. Fırın kabını yağlayın. Makarnanın yarısını aktarıp yayın. Üzerine karnabaharlı harcı gezdirin. Yarım su bardağı kaşar peyniri serpin. Kalan makarnayı üzerine ekleyip yayın. Kalan kaşar peynirini de üzerine serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sebze Tarifleri Makarna Tarifleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)
Orechiette con gamberi (karidesli orecchiette)
Spaghetti alla bolognese