Pirinçli Ve Ballı Kek
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pirinçli Ve Ballı Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Pirinçli Ve Ballı Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını 250 dereceye ayarlayıp ısıtın. Küçük kek kalıplarını hafifçe yağlayın.
  2. Unu hamur yoğurma kabına alıp kabartma tozu ve tuzu ekleyerek harmanlayın. 
  3. Ayrı bir kapta yumurtayı çırpın. Süt, bal, pirinç ve eritilmiş margarini ekleyip iyice karıştırın.
  4. Unlu karışıma ilave edip kek hamuru kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  5. Hazırladığınız hamuru yağlanmış kek kalıplarına boşaltıp sıcak fırında 15-20 dakika kadar pişirin. 
  6. Fırını kapatıp kekleri 5 dakika fırının içinde bekletin. Soğuduktan sonra kalıplardan kekleri çıkarıp servis tabağına alın. Dilerseniz tereyağı ve marmelat eşliğinde servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Yeni tatlar keşfetmek için, ballı kek tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Atıştırmalık Fırın Yemekleri Pratik Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)
Orechiette con gamberi (karidesli orecchiette)
Spaghetti alla bolognese