Patlıcanlı Lazanya
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patlıcanlı Lazanya Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Beşamel sos için

Patlıcanlı Lazanya

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Soğanı küp doğrayıp etlerle birlikte tencereye alın. Tereyağı ve üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.

Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve irice doğrayın. Tereyağını eritip unu ekleyin ve sararıncaya kadar kavurun. Karıştırarak azar azar sütü ekleyin ve koyulaşıncaya kadar pişirin. Tuz, rendelenmiş muskat ve patlıcanı ekleyip karıştırın. Etleri ilave edin.

Fırın kabını yağlayıp yan yana üç lazanya dizin. Üzerine patlıcanlı harcın 1/3’ünü yayın. Kaşar peynirinden bir miktar serpiştirip üzerine lazanya dizin. Aynı işlemi tekrarlayın.

En üste kaşar peyniri serpiştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp 5 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Fırın Yemekleri Makarna Tarifleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)
Orechiette con gamberi (karidesli orecchiette)
Spaghetti alla bolognese