Midyeli Makarna
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Midyeli Makarna Tarifi İçin

Malzemeler

Midyeli Makarna

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Midyeli makarna, pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip...

Küçük bir tencereye zeytinyağı,sarımsak ve maydanozun yarısını alıp kavurun.Domatesleri ekleyip 10 dakika pişirin.Şarabı ilave edip 3 dakika yüksek ateşte pişirin.Midyeler,karabiber ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın.Orta ateşte 10 dakika pişirin.

Geniş bir tencerede 5 litre suyu kaynatıp 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin.Bir taşım daha kaynatıp makarnaları içine atın.Yüksek ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 7 dakika,yani ‘aldente’ kıvamına gelene kadar pişirin.Makarnanın suyunu süzün ve midye sosunun olduğu tencereye ilave edin.Tencereyi tekrar ateşe alın.Makarna ile sosu iyice karıştırın.Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri Makarna Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)
Orechiette con gamberi (karidesli orecchiette)
Spaghetti alla bolognese