Makarnalı Pay
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Makarnalı Pay Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Hamuru için

Üzeri için

Makarnalı Pay

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için, un, küp doğranmış tereyağı ve tuzu mutfak robotunda ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar karıştırın.
  2. Suyu azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin ve hamuru yağlı kağıda sararak 1 saat buzdolabında soğumaya bırakın.
  3. Makarnayı kaynayan tuzlu suda haşlayın ve süzün. Soğanı küp şeklinde doğrayın. Kıyma ve zeytinyağı ile orta ateşte 15 dakika pişirin.
  4. Salçaları, ince doğranmış biberleri, tuz ve baharatları ekleyip kavurun. Haşlanmış makarnayı kıymalı harca ilave edip karıştırın.
  5. Hamurun 2/3’ünü merdane ile açıp yağlanmış kelepçeli kalıba kenarları yüksek olacak şekilde yerleştirin.
  6. Kıymalı makarna karışımını içine doldurun. Kalan hamuru merdane ile açıp üzerine kapatın ve kenarlarına çatalla bastırarak yapıştırın.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Makarna Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler

Benzer Tarifler

Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)
Orechiette con gamberi (karidesli orecchiette)
Spaghetti alla bolognese