Kupada Makarna Tarifi
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hem pratik hem de sunumu şık bir öğün: kupada makarna tarifi, fırınlanmış soslu makarnanın porsiyonluk haliyle sofralarda fark yaratıyor. Özellikle kalabalık davetlerde ya da atıştırmalık sunumlarda kupada makarna tarifi, öne çıkan bir seçenek.

Bir porsiyon kupada makarna kaç kaloridir?

Bir porsiyon kupada makarna 350 kaloridir.

Kupada Makarna Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Alternatif Malzemeler:

Kupada Makarna Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt, yumurta, yağ, tuz ve baharatları çırpın.
  2. Haşlanmış makarnayı bu karışıma ekleyin.
  3. Peynirin yarısını da ekleyin.
  4. Karışımı kupalara paylaştırın.
  5. Üzerine kalan peyniri serpin.
  6. 180°C fırında 15–20 dakika pişirin.
  Servis Önerisi
  • Üzerine taze fesleğen ya da karabiber serpilerek sunulabilir. Yanında domatesli mini salata önerilir.
  Püf Noktası
  • Makarnayı çok haşlamayın, kupada fırınlanınca yumuşayacaktır.
  • Farklı peynirler ile zenginleştirilebilir.
  • Kupa yerine muffin kalıbı da kullanılabilir.

Tarif Kategorileri

Pilav ve Makarna Tarifleri Ana Yemek Tarifleri Makarna Tarifleri

Benzer Tarifler

Mantarlı Ravioli Tarifi
Tulum Peynirli Makarna Tarifi
Bezelyeli Makarna Tarifi
Köri Soslu Makarna Tarifi
Pratik Domatesli Makarna Tarifi
Bal Kabaklı Gnocchi Tarifi