Kremalı Ve Mantarlı Piyemonte Usulü Tagliolini
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kremalı Ve Mantarlı Piyemonte Usulü Tagliolini Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

Sos için

Kremalı Ve Mantarlı Piyemonte Usulü Tagliolini

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamur için malzemelerin hepsini iyice yoğurun. Hamuru 3 mm inceliğinde açın ve çok ince şeritler halinde kesin. Bir tencerede yaklaşık 5 dakika kadar kaynayan tuzlu suda haşlayın.

Sos için, kuru soğan ve sarımsağı incecik doğrayın ve bir tavada zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar soteleyin. Pembeleşen soğanlara ince dilimlenmiş mantarları ilave edip, suyunu çekinceye kadar pişirin. Beyaz şarabı ilave edip kaynatın. En son krema ve fesleğeni ekleyip 4-5 dakika daha pişirdikten sonra parmesan peyniri ve tereyağı ile yoğun bir sos elde edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Çukur geniş bir porselen kasede sos ile haşlanmış makarnayı karıştırıp servis yapın.

AKLINIZDA BULUNSUN
Haşlanan makarnayı, haşlama suyunu süzüp direkt sosa ilave ederek tüketin. Makarnayı sudan geçirirseniz vitamin ve aromasını yok etmiş olursunuz.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Sos Tarifleri Makarna Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Yoğurtlu makarna
Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)
Orechiette con gamberi (karidesli orecchiette)