Kabaklı Makarna Ve Yeşil Sos
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kabaklı Makarna Ve Yeşil Sos Tarifi İçin

Malzemeler

Kabaklı Makarna Ve Yeşil Sos

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kabakları yıkayın, kabuğunu kazımadan küp küp doğrayın. Soğanları soyup aynı şekilde küp küp doğrayın. Soğanları tuzla birlikte avucunuzun içinde iyice ovun, acı suyunun çıkması için fazla suyunu sıkın. 
  2. Soğanları ve kabakları tencereye aktarıp harmanlayın, sarımsakları serpin ve zeytinyağını dökün. Çok kısık ateşte 20 dakika pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 
  3. Makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilmiş kaynar suda 10 dakika haşlayın. Makarna haşlanınca suyunu süzün. Kabağı ekleyip harmanlayın ve üzerine kıyılmış dereotu serpin. Dilerseniz soğuk servis yapabilirsiniz. 
  4. Yıkayıp süzdüğünüz yeşillikleri mutfak robotuna aktarın. Sızma zeytinyağı, sarımsak, dolmalık fıstıklar ve ceviz içini ekleyin. Püre haline gelene dek karıştırın. Sos çok yoğun olursa 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Kabaklı Tarifler Makarna Tarifleri Sos Tarifleri Pilav ve Makarna Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)
Orechiette con gamberi (karidesli orecchiette)
Spaghetti alla bolognese