Kabaklı Çıtır Ravioli
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kabaklı Çıtır Ravioli Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç dolgusu için

Sosu için

Üzeri için

Kabaklı Çıtır Ravioli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamur için un, yumurta ve zeytinyağını karıştırıp orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun. Merdane ile 20 cm eninde ince hamurlar açın. Dolgusu için kabakların kabuklarını soyup rendeleyin. Elinizle sıkarak fazla suyunu çıkarın. Çatalla ezdiğiniz tulum peyniri, ricotta peyniri, kabak, tuz ve karabiberi karıştırın. Harcı açtığınız hamurun üzerine aralıklarla paylaştırın. Üzerine aynı büyüklükteki diğer hamuru kapatın. Hamur keseceği veya bıçak yardımı ile kareler kesip kenarlarını çatalla bastırarak iyice yapıştırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Sosu için ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında hafif soteleyin. Rendelenmiş domates ve salçaları ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp domates suyunu çekene kadar pişirin. Sosu küçük servis tabaklarına paylaştırın. Üzerlerine kızaran raviolilerden yerleştirip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Peynirli Tarifler Hamur İşi Tarifleri Sos Tarifleri Atıştırmalık Vejetaryen Yemekleri Kızartma Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)
Orechiette con gamberi (karidesli orecchiette)
Spaghetti alla bolognese