İrmik Unlu Taze Makarna
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
İrmik Unlu Taze Makarna Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Sosu için

Üzeri için

İrmik Unlu Taze Makarna

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un ve irmiği geniş bir kasede harmanlayın. Ortasını çukurlaştırıp yumurta, yumurta sarıları, su ve zeytinyağını ilave edip hamur toparlanıncaya kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. Dinlenen hamuru 4 eşit bezeye ayırın ve bir merdane yardımıyla ince açın. Bir bıçak yardımıyla orta kalınlıkta kısa şeritler kesin. Üzerlerine un ve irmik serpip bir bezle kapatın 10-15 dakika bekletip tuzlu kaynar suda 10 dakika haşlayın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kaseye alın. Makarnayı haşladığınız sudan iki kepçe kadar sosa ilave edin ve karıştırın. Haşlanan makarnaların suyunu süzün. Geniş bir servis kasesine önce makarnayı sonra sosu ilave edip karıştırın. Taze kekik ve tulum peyniri ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Sos Tarifleri Makarna Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)
Orechiette con gamberi (karidesli orecchiette)
Spaghetti alla bolognese