Fırında Kıymalı Makarna
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Kıymalı Makarna Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Kıymalı Makarna

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Makarna ile hazırlayacağınız yemeklerinizi siz de fırında pişirerek bu farklı lezzetleri tadabilirsiniz.
  2. Küp doğranmış soğan, zeytinyağı ve kıymayı kısık ateşte kavurun. Biberleri ve havucu küp doğrayıp kıymaya ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın
  3. Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün ve soğuk sudan geçirin.
  4. Tereyağını eritip, unu rengi sararıncaya kadar kavurun. Bir yandan karıştırmaya devam ederek sütü ekleyin ve kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Makarnayı içine ekleyip iyice karıştırın.
  5. Fırın kabını yağlayıp soslu makarnanın yarısını aktarın. Üzerine sebzeli kıymayı yayın.
  6. Kalan makarnayı ekleyip üzerini kaşığın tersi ile düzleştirin. Rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip 195 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Haşlama usulüyle hazırlanan klasik kıymalı makarna tarifine buradan ulaşabilirsiniz. Farklı tatlar denemek için İtalyan usulü timballo tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Makarna Tarifleri Fırın Yemekleri Çay Saati Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)
Orechiette con gamberi (karidesli orecchiette)
Spaghetti alla bolognese