Favalı Sütlü Makarna
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Favalı Sütlü Makarna Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sos için

Favalı Sütlü Makarna

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

  1. Baklaların üzerine su ekleyip pişirin. Suyunu süzüp püre yapın. Unu tereyağında kavurup sütü ilave edip ve pişirin.
  2. Bakla püresi, kıyılmış dereotu, tuz ve karabiberi ekleyip pişirin. Soğuyunca çırpılmış yumurta ve kremayı ekleyip karıştırın. Makarnayı haşlayıp süzün.
  3. Pastırma, kırmızı dolmalık biber ve 1 havucu jülyen doğrayın. Domateslerin çekirdeklerini temizleyip jülyen doğrayın.
  4. Bir tavada mısırözü yağını ısıtın. Havuç, kırmızıbiber, haşlanmış bezelye, domates ve pastırmayı yağda soteleyin.
  5. Sebzeli karışımı makarnaya ekleyip harmanlayın. Isıya dayanıklı cam kabı alüminyum folyo ile kaplayın.
  6. Favanın yarısını kalıbın içi ve kenarına ince bir tabaka halinde yayın. Sebzeli makarnayı ekleyip kalan favayla üzerini kaplayın.
  7. 150 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Kabı fırından alıp makarnayı kalıptan çıkarın. Folyoyu çıkarıp makarnayı tekrar kalıba alın.
  8. Üzerine peynir ve file bademleri serpiştirin. Sıcak fırında 10 dakika bekletin. Makarnayı servis tabağına alıp havuç dilimleriyle süsleyin.
  9. Sarımsakları soyup ezin. Yoğurt ve krem peyniri bir kapta çırpın. Fesleğeni kıyın. Yoğurda sarımsak ve fesleğeni ekleyip karıştırın. Makarna ile birlikte servis yapın.

Sütlü makarna yapımında kullanabileceğiniz klasik fava tarifini notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Yoğurtlu makarna
Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)
Orechiette con gamberi (karidesli orecchiette)