Erik Soslu Kabak (Almodrete)
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Erik Soslu Kabak (Almodrete) Tarifi İçin

Malzemeler

Erik sos için:

Erik Soslu Kabak (Almodrete)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Erik sos için; erikleri yıkayıp tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Erikler yumuşayıncaya kadar haşlayın ve elinizle ezerek süzgeçten geçirin.

Kabakları soyun. Kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Sarımsakları temizleyip ezin. Dereotunu yıkayıp kıyın.

Sıvıyağı kızdırıp kabakları 1-2 dakika soteleyin. Erik sosu, sarımsak ve limon suyunu ekleyin. Çok az su ilave edip kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Dereotu serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diyet Yemekleri Yöresel Tarifler Sos Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Vegan Yemek Tarifleri Marmara Yemekleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)
Orechiette con gamberi (karidesli orecchiette)
Spaghetti alla bolognese