Deniz Ürünlü Makarna
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Deniz Ürünlü Makarna Tarifi İçin

Malzemeler

Deniz Ürünlü Makarna

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kalamarı sirkeli suda 1 saat bekletin. Sirkeli suyu iyice süzüp bir tencerede bol suyla yarım saat kadar haşlayın. Süzüp bir kenarda bekletin.
  2. Karidesleri tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Midyeleri ayrı bir tencereye alıp tuzlu suda 20 dakika haşlayın. Her ikisini de süzüp ayrı ayrı kaplarda bekletin.
  3. Sarımsakları temizleyip ortadan ikiye kesin. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Sarımsakları ekleyip pembeleşinceye kısık ateşte kadar kavurun.
  4. Kremayı ekleyip 5 dakika daha çevirin. Haşlanmış deniz mahsullerini  karışıma ilave edip soteleyin.
  5. Karabiber ve tuzu ekleyip birkaç dakika daha soteledikten sonra ocaktan alın.
  6. Makarnayı bol suda haşlayıp süzün. Deniz mahsulleriyle ve fesleğenle harmanlayıp servis yapın. Dilerseniz parmesan peyniriyle de süsleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Makarna Tarifleri Balık Yemekleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Yoğurtlu Makarna
Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)
Orechiette con gamberi (karidesli orecchiette)