Çorti Taplaması
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çorti Taplaması Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Çorti Taplaması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bulguru bir kaba alın. Tuz döküp harmanlayın. Üzerine sıcak su dökün ve bir kapak kapatarak yumuşayıncaya kadar bekletin. Bulgur şişince un ekleyip karıştırın. Yumurtaları teker teker kırıp yoğurmaya başlayın. Hamuru yumuşatmak için elinize sık sık su alarak yoğurmaya devam edin. Hamurdan parçalar kopartıp avucunuzda yuvarladıktan sonra bastırarak yassı şekil verin. Tüm hamur bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. Lahana turşusunu tencereye alın. Üzerine su, sarımsak, doğranmış biber ekleyip orta ateşte 20 dakika pişirin. Hazırladığınız köfteleri ekleyin ve 15 dakika daha pişirin. Tereyağını eritip kırmızı pul biber ekleyin ve yemeğin üzerine gezdirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Vejetaryen Yemekleri Makarna Tarifleri Bakliyat Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Yoğurtlu makarna
Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)
Orechiette con gamberi (karidesli orecchiette)