Brokolili Ve Karnabaharlı Fırın Makarna
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Brokolili Ve Karnabaharlı Fırın Makarna Tarifi İçin

Malzemeler

Brokolili Ve Karnabaharlı Fırın Makarna

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Karnabahar ve brokolileri küçük parçalar şeklinde ayırın. Kaynar tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın. Suyunu süzüp bir kaba alın. Makarnayı kaynar tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayıp süzün. Suyunu süzüp karnabahar ve brokoli ile harmanlayın. Yumurtaları geniş bir kaseye kırın. Süt ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip çırpın. Küçük kesilmiş tereyağı, kırmızıbiber ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın. Makarnanın üzerine ekleyip harmanlayın. İçi yağlanmış derin, yuvarlak fırın kabına kenarları dışa taşacak şekilde yufkayı yerleştirin. Sebzeli makarnayı fırın kabına aktarın. Kenarlardan sarkan yufkayı makarnanın üzerine katlayarak kapatın. Üzerine fırçayla zeytinyağı sürüp yağlı kağıtla kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Yağlı kağıdı alıp üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edin. Dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Makarna Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Fırın Yemekleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Sebze Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)
Orechiette con gamberi (karidesli orecchiette)
Spaghetti alla bolognese