Tuzlu Profiterol
Selin Hıdır
771 Tarif       0 Takipçi
Tuzlu Profiterol
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tuzlu Profiterol Tarifi: Şık sunumlar arayanlar için hem pratik hem de göz dolduran bir lezzet: Tuzlu profiterol tarifi, klasik tatlı versiyonunun aksine peynirli iç harcıyla sofralarda fark yaratıyor. İster çay saati atıştırmalığı, ister davet menülerinin yıldızı olsun; kabaran yumuşacık hamuru ve kremsi dolgusu sayesinde tuzlu profiterol tarifi, lezzeti ve sunumuyla damakları şımartacak özel bir alternatif sunuyor. Peki; tuzlu profiterol nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Kahvaltılık Çörek tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Tuzlu profiterol kaç kaloridir?

Bir porsiyon Tuzlu profiterol 220 kaloridir.

Tuzlu Profiterol Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

İç dolgu için:

Tuzlu Profiterol

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Su ve tereyağını tencerede kaynatın. Kaynayınca altını kısın, unu ve tuzu ekleyip hızlıca karıştırın.
  2. Hamur tencereye yapışmamaya başlayıp toparlanınca ocaktan alın. Ilımaya bırakın.
  3. Ilıyınca yumurtaları tek tek ekleyin. Her yumurtadan sonra iyice karıştırarak yedirin.
  4. Karışımı sıkma torbası ya da iki kaşık yardımıyla yağlı kağıt serili tepsiye cevizden küçük toplar şeklinde aktarın.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25–30 dakika kadar, kabarıp altın rengi alana kadar pişirin.
  6. Labne veya krem peyniri bir kaba alın, içine ince doğranmış maydanoz ve karabiberi ekleyin. Dilerseniz rendelenmiş kaşar veya beyaz peynir de karıştırabilirsiniz.
  7. Soğuyan profiterollerin ortasını hafifçe açıp tam kesmeden, iç harcı kaşıkla veya sıkma torbasıyla doldurun. 
  8. Tuzlu profiterolleri servis tabağına alarak servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Profiterolleri servis tabağına dizmeden önce tabana roka, marul gibi taze yeşillikler sererek görselliği artırabilirsiniz.
  • Üzerlerine kürdan batırarak ya da her birini minik cupcake kâğıtlarına yerleştirerek aperitif gibi servis edebilirsiniz.
  • Üstlerine minik biber küpleri, kırmızı toz biber serpiştirme veya dereotu yaprağı yerleştirme gibi minik süslemelerle renkli ve iştah açıcı sunumlar yapabilirsiniz.
  • Zeytin, domates dilimleri veya minik turşularla birlikte sunmak, sofrayı zenginleştirir.
  Püf Noktası
  • Hamur çok sıcaksa yumurtalar pişer; çok soğuksa iyi karışmaz. Ilık olmasına dikkat edin.
  • Her yumurta tamamen karışmadan diğerini eklemeyin. Aksi halde hamur kesilebilir.
  • Hamur akışkan ama şekil alabilir kıvamda olmalı ne çok sıvı ne çok katı. Sıkma torbasıyla rahatça şekil verilebilmeli.
  • Profiteroller sönmemesi için ilk 20–25 dakika fırın kapağı açılmamalıdır.
  • Sıcak profiterollere dolgu yaparsanız iç harç eriyip akabilir.

Tarif Kategorileri

Farklı Hamur İşi Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Atıştırmalık Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Pratik Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Ispanaklı Akıtma
Mayasız Bazlama
Oladi tarifi
Şebit Tarifi
Pastane Tuzlusu
Ispanaklı Pizza