Şebit Tarifi
Selin Hıdır
832 Tarif       0 Takipçi
Şebit Tarifi
Hazırlanma Süresi : 1 saat 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yumuşacık mayalı hamuruyla, bol lezzetli kıymalı harcın enfes uyumunu bir araya getiren bu şebit tarifi, hem geleneksel tatları sevenlere hem de sofralarında fark yaratmak isteyenlere hitap ediyor. Sac üzerinde pişen incecik ekmeklerin, etli iç harçla buluştuğu bu tarif sayesinde yöresel bir lezzeti kolayca evinize taşıyabilirsiniz. Pratik, doyurucu ve çok lezzetli bir şebit tarifi arıyorsanız, tam yerindesiniz! Peki; şebit nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Kayseri Yağlaması tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon şebit kaç kaloridir?

Bir porsiyon şebit 350 kaloridir.

Şebit Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

İç harcı için:

Şebit Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kaba ılık süt, ılık su, şeker ve mayayı alın. 5 dakika kadar mayanın aktifleşmesini bekleyin.
  2. Tuz ve sıvı yağı ekleyin. Ardından kontrollü şekilde un ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  3. Üzerini örtüp 45 dakika kadar mayalandırın.
  4. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Soğanları ekleyip yumuşayana kadar soteleyin.
  5. Kıymayı ekleyin, rengi dönene dek kavurun. Salçaları, doğranmış domatesi, baharatları ve tuzu ilave edin.
  6. Son olarak sıcak suyu ekleyip harç suyunu hafif çekene dek pişirin ve ılınmaya bırakın. Mayalanan hamuru 10 eşit bezeye ayırın.
  7. Her bir bezeyi unlu zeminde yufka inceliğinde açın.
  8. Sac veya döküm tavada, önlü arkalı hafif kızarana kadar pişirin. Üst üste koyup nemli bezle örtün ki kurumasın.
  9. Şebitlerin arasına hazırladığınız kıymalı harçtan koyup üst üste dizin.
  10. İsteğe göre üzerine tereyağ gezdirin ya da yanında yoğurtla servis edin. Afiyet olsun
  Servis Önerisi
  • Sarımsaklı yoğurtla birlikte sunarak şebitleri dürüm gibi sarabilir ya da dürümleri tabakta yoğurtla buluşturabilirsiniz.
  • Yanına sumaklı soğan salatası, acı biber turşusu veya mevsim yeşillikleri çok yakışır.
  • Üzerine eritilmiş tereyağı veya zeytinyağı gezdirerek ekstra lezzet katabilirsiniz.
  • Daha geleneksel bir sunum için, sıcak et suyuna batırılıp yoğurtla servis edilen Konya tiridi tarzında da sunulabilir.
  • Soğuk servis edilecekse, dürümleri buzdolabında 1 gün beklettikten sonra tekrar ısıtıp sunabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Hamurun yumuşaklığı: Süt ve suyun ılık olması, mayanın daha iyi çalışmasını sağlar. Hamur ne kadar iyi yoğrulursa o kadar elastik ve yumuşak olur.
  • Hamurları açarken çok kalın bırakmamaya dikkat edin. Yufka gibi açıldığında hem kolay pişer hem de dürüm yaparken kırılmaz.
  • Şebitleri sacda ya da kalın tabanlı tavada yüksek ısıda hızlıca pişirin. Kurumaması için pişer pişmez temiz bir beze sarın.
  • Kıymalı harcı çok sulu bırakmamaya dikkat edin, aksi halde şebitleri ıslatır. Hafif sulu ama yoğun kıvamlı olmalı.
  • Hamuru önceden yoğurup buzdolabında 1 gece bekletebilir, bezeleri ertesi gün açıp pişirebilirsiniz. Şebitler pişip soğuduktan sonra da hava almayacak şekilde saklanabilir.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Yöresel Tarifler Pratik Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Kırmızı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Lavaştan lahmacun tarifi
Ispanaklı Akıtma
Mayasız Bazlama
Ispanaklı muffin
Oladi tarifi
Pastane Tuzlusu