Rulo Poğaça
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çay saatlerine özel olarak hazırlanan rulo poğaçanın yapımında mahlep, lor peyniri ve ceviz içi kullanılır. Üst kısmında pekmez ve susam kullanılır. Malzemeler hazırsa, rulo poğaça tarifi için detaylara geçebiliriz.

Videolu anlatımıyla mayasız poğaça tarifine de göz atın.

Rulo Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Rulo poğaça iç malzemesi için

Üzeri için

Rulo Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuru mayayı ılık süt, şeker ve suyla birlikte karıştırın. Bu şekilde 5 dakika kadar bekletin. 
  2. 3 su bardağı unu, tuzu ve mahlebi harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp 1 yumurtanın akını, zeytinyağını, tereyağını, kremayı ve mayalı suyu ilave edin. 
  3. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Kalan unu kontrollü bir şekilde ilave edin. Hamuru toparlayıp üzerini kapatın ve oda sıcaklığında 45 dakika bekletin. 
  4. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçayı yuvarlak açın. Kenarına iri çekilmiş ceviz içi ve lor peyniri karışımından yerleştirin. 
  5. İkiye katlayıp kenarlarını çatalla bastırarak iyice yapışmasını sağlayın. 
  6. Poğaça hamurlarını fırın tepsisine yerleştirin. Bu şekilde kabarması için 15 dakika daha oda sıcaklığında bekletin. 
  7. İkinci mayalanma süreci bittikten sonra üzerlerine önce yumurta sarısı ve pekmez karışımından sürün, sonra da susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
  Püf Noktası
  • Malzemelerin oda sıcaklığında bekletilmiş olması gerekir.
  • Un, kabartma tozu gibi katı malzemeler, mutlaka elekten geçirilmelidir. 

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Öğle Yemeği Kahvaltılık Tarifler Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Mekitsi
Hawawshi
Qoğal
Mini Bazlama
Milföy Poğaça
Sütlü Pamuk Bazlama