Yumuşacık iç dokusu, dışı hafif çıtır altın rengiyle sofraların nostaljik yıldızı: Kızgın yağda pişen geleneksel kolaç, hem kahvaltıya hem çay saatine yakışan nefis bir hamur işi alternatifi sunuyor. Sadece un, maya, su ve biraz zeytinyağıyla hazırlanan bu pratik kolaç tarifi, fırın kullanmadan, tavada kolayca pişirilerek lezzetli bir sonuç verir. Özellikle hafta sonu sofralarında veya ani misafirler için kurtarıcı olan bu kolaç tarifi, sade haliyle de, reçel ya da peynirle de harika bir uyum yakalar. Peki; kolaç nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Uștipci Tarifine göz atabilirsiniz
Bir porsiyon kolaç kaç kaloridir?
Bir porsiyon kolaç 250 kaloridir.
Hamur için:
Şekil verme ve pişirme için: