Kıymalı Mısır Ekmeği Suflesi
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kıymalı Mısır Ekmeği Suflesi Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Kıymalı Mısır Ekmeği Suflesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için, yumurta ve sütü bir kasede çırpın. Ayrı bir karıştırma kabında mısır unu ve unu harmanlayın. Kalan tüm malzemeyi ekleyip karıştırın. Yumurtalı karışımı ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
  2. Üzerini nemli bir bezle örtüp dinlendirin. İç harcı için yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin.
  3. Kıymayı ilave edip rengi dönene kadar kavurun. Kabuklarını soyup küp doğradığınız domates, ince doğradığınız yeşil biber, toz şeker, tuz ve baharatları ilave edip sebzeler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Dinlenen hamurdan küçük bezeler kopartıp bir merdane yardımıyla ince açın. Açtığınız hamurları yağladığınız muffin kalıplarına kenarlarını yukarı doğru bastırarak yerleştirin. İçlerine kıymalı harçtan doldurup önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Yemeklerin yanında sade bir şekilde servis edilen mısır ekmeği tarifine göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Et Tarifleri Tuzlu Kek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Mekitsi
Hawawshi
Qoğal
Mini Bazlama
Milföy Poğaça
Sütlü Pamuk Bazlama