Kepekli Lavaş
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Diyet listelerinde sık sık yer verilen kepek, genellikle ekmek yapımında kullanılır. Düşük kalorili bir besin olmasının yanı sıra, kalp sağlığı için de olumlu etkileri vardır. Tam da bu yüzden dürüm ve kebap yapımında kullanabileceğiniz nefis kepekli lavaş tarifini sizlere sunuyoruz. Malzemeler hazırsa, kepekli lavaş tarifi için detaylara geçebiliriz. 

Farklı versiyonları olan ev yapımı lavaş ve tam buğdaylı lavaş tarifine de göz atın. 

Kepekli Lavaş Tarifi İçin

Malzemeler

Kepekli Lavaş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Maya, ılık su, ılık süt ve şeker bir kabın içerisinde karıştırılır ve kabarması beklenir.
  2. Ardından sıvıyağ, tuz ve un eklenir ve yoğrulur.
  3. Yarım saat ağzı kapalı mayalandırılır.
  4. Ardından limon boyutunda parçalar koparılır ve bez yapılır.
  5. Bir oklava ya da merdane ile yuvarlak açılır.
  6. Isınmış düz bir tavada kabarıp kızarana kadar pişirilir.
  7. Dürümlerde ya da yemeklerin yanında servis edilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Diyet Yemekleri Ekmek Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Mekitsi
Hawawshi
Qoğal
Mini Bazlama
Milföy Poğaça
Sütlü Pamuk Bazlama